Ticketveiling.nl

2 tickets voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

€ 34
€ 0
100%
€ 5 administratiekosten

Geldig voor 2 personen.

Zuiderzeemuseum (Sluisweg 1, 1601 MM Enkhuizen).

Geldig tot en met 27 oktober 2019

Je ontvangt de voucher(s) direct na betalen per e-mail.

2 entreetickets voor een educatieve en verbindende dag bij het Zuiderzeemuseum, ter waarde van € 34 in Enkhuizen.

Voor de prijs die je per ticket betaalt, kun je extra tickets bijkopen! Super voordelig, je betaalt namelijk maar eenmalig €5 administratiekosten. Zolang de voorraad strekt, is het mogelijk om maximaal 4 tickets bij te kopen.
  • Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee!

  • Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnenmuseum en buitenmuseum.

  • Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee!

  • In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied.

  • Het museum laat het verleden tot leven komen en verbindt dit met het heden.

  • Betaald parkeren.
  Beoordeling TripAdvisor.nl
  4,5 van de 5 sterren

  ''Zuiderzeemuseum bezoeken'' - 19Arend55
  7 mei 2019 - ''Dit museum voor de derde keer bezocht,en blijft leuk om dit museum te bezoeken, tijdens de voorjaarsvakantie , blijkt er ook veel activiteiten voor kinderen ze zijn''

  ''Leer van weleer'' - Gerard v
  23 april 2019 - ''Verrassend leuk openluchtmuseum dat een goede indruk geeft van het leven rond de voormalige Zuiderzee. Veel gebouwtjes zijn te bezoeken, zodat je een goede indruk krijgt van de leefomstandigheden aan het begin van de vorige eeuw. Vanaf de parkeerplaats per boot gratis heen en weer''

  ''Blijft Leuk'' - loes70
  23 februari 2019 - ''Prachtig museum, altijd een mooie wandeling. Komen regelmatig terug om een rondje te wandelen en een gerookt visje te kopen.''

  Kijk voor alle reviews op de website van TripAdvisor.
  Lees meer

  Zuiderzeemuseum

  Bezoek het Zuiderzeemuseum en ontdek hoe het dagelijkse leven was voordat de Afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte. Bewonder de kerk, woningen, winkels, straten en haven van toen. Ontdek ook de verzameling moderne en hedendaagse uitingen van kunst en cultuur die samenhangen met de rijke tradities uit het Zuiderzeegebied.

  Verhaal van een rijke cultuur

  In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

  Binnenmuseum

  Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Met historie, fotografie, streekdrachten, design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils. Nieuwsgierig? Bekijk welke tentoonstellingen je op dit moment kunt bezoeken.

  Buitenmuseum

  In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij. 

  Bereikbaarheid

  Het Zuiderzeemuseum is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het museum door rond Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen, deze gaan naar het entreepaviljoen aan de Sluisweg 1 in Enkhuizen. Parkeren kost €5. Vanaf hier vaar je in 15 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum. Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan de trein naar het station van Enkhuizen. Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het Zuiderzeemuseum. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven. Stippel je volledige route uit op de website van 9292.

  Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum.

  Lees meer
  • Je ontvangt de voucher(s) na betaling direct per e-mail.
  • De voucher(s) vind je ook in je profiel bij ‘Mijn veilingen’.
  • Je voucher is je entreebewijs. Print deze uit en neem hem mee.
  • Reserveren is niet nodig. Check wel de website van het Zuiderzeemuseum voor reguliere openingstijden.
  • Als hoogste bieder ben je verplicht de veiling af te nemen voor het geboden bedrag.
  • Herroepen van deze veiling is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van de voucher. De voucher dient ongebruikt te zijn. Lees meer informatie in de algemene voorwaarden.
  Biedgeschiedenis:
  Er zijn nog geen bieders
  Bekijk meer biedingen