Maritiem Museum

Maritiem Museum

Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum
Maritiem Museum

Het Maritiem Museum is een museum in Rotterdam dat zich richt op de maritieme geschiedenis van Nederland. Het museum heeft een uitgebreide collectie van meer dan 850.000 objecten die gerelateerd zijn aan de Nederlandse scheepvaart en maritieme geschiedenis, variërend van scheepsmodellen en schilderijen tot navigatie-instrumenten en scheepsmotoren.

Het museum is gevestigd in een historisch pand aan de Leuvehaven in Rotterdam en heeft verschillende tentoonstellingsruimtes waar bezoekers kunnen leren over de Nederlandse maritieme geschiedenis, de scheepsbouw, navigatie en de handel over zee.

Offshore Experience
Een van de belangrijkste attracties van het museum is de "Offshore Experience", een interactieve tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een virtuele reis naar een olieplatform in de Noordzee. Hierbij kunnen bezoekers ervaren hoe het is om te werken op een offshore platform en hoe olie en gas uit de zeebodem worden gewonnen.

Fluisterboot
Maak je uitje compleet door een rondvaart te maken met de fluisterboot door het Maritiem District. Een schipper vertelt je onderweg het verhaal van het gebied en laat je de allermooiste plekjes zien. Ontdek de Rotterdamse oude stadhavens van de Leuvehaven tot de Wijnhaven, Oude Haven en het Haringvliet. Dit is een historische plek, want dit is waar de Rotterdamse haven ooit  onstond.

Het museum organiseert ook regelmatig evenementen, lezingen en educatieve programma's voor scholen en groepen. Kortom, het Maritiem Museum is een fascinerende plek om meer te leren over de Nederlandse maritieme geschiedenis en haar invloed op de wereld.

In de schoolvakanties (regio midden) is het museum ook op maandag geopend van 10:00 tot 17:00. De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. Er is een invalide toilet en er zijn rolstoelen beschikbaar bij de kassa. De schepen en kranen zijn uitsluitend via een loopplank bereikbaar en helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Bekijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het Maritiem Museum.

Locatie

Locatie

Leuvehaven 1
3011EA Rotterdam

Routebeschrijving

Openingstijden

maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
10:00 - 17:00
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
11:00 - 17:00
zaterdag
11:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Meldingen

Om je beter en persoonlijker te helpen, maakt Ticketveiling.nl gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Oeps, je hebt helaas geen internetverbinding.