Archeon

Archeon

Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon

Archeon is een educatief belevenispark en openluchtmuseum in Alphen aan den Rijn. Het museum richt zich op de geschiedenis van Nederland en bestaat uit verschillende themagebieden die elk een andere periode uitbeelden, van de Prehistorie tot de Middeleeuwen, de Vikingtijd en de Romeinse tijd.

Activiteiten
Tijdens jouw bezoek aan het Archeon loop je door de verschillende tijdperken heen. Bij de Prehistorie word je meegenomen in het leven van de jagers en verzamelaars. Leer net zoals de eerste boeren vuur maken, twijn een armband, wordt geschminkt als een jager en vaar in een boomstamkano. Daarnaar reis je naar het Romeinse dorp Trajectum ad Rhenum. Hier word je onderdeel van het Romeinse legioen, geniet je in het badhuis van een armmassage, maak je een mooie fibula (romeinse speld) en ontdek je de Romeinse kruiden. In het middeleeuwse stadje Gravendam zie je hoe er hard wordt gewerkt in de ambachtshuizen. Leer boogschieten, ga bij een imker een kaarsje maken, leer zwaardvechtkunsten en maak een armbandje van vilt. 

Verdeeld door het hele jaar zijn er leuke aanvullende activiteiten/evenementen. Denk hierbij aan spelletjes weekenden, riddertoernooien, Viking Festivallen en verschillende brunches. Bekijk hier de evenementenagenda van het Archeon. 

Gladiatorengevecht
De gladiatoren in Archeon strijden niet voor leven of dood, maar voor hun vrijheid. Na het gevecht kun je de gladiatoren ook ontmoeten. Voor het gevecht begint, wordt vaak eerst een optocht gehouden. Hier kun je de gladiatoren alvast bewonderen. 

Groepen
Archeon is een unieke locatie voor feesten en partijen. Voor scholen is het ook de ideale plek om naartoe te gaan. Er wordt een leuk dagprogramma aangeboden met allerlei activiteiten zodat je de hele dag veel plezier kunt hebben maar ook wat kunt leren. 

Het park is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Er zijn uitstekende horecagelegenheden om wat te eten en te drinken. Honden zijn welkom mits aangelijnd. 

De openingstijden kunnen wat verschillen in de vakanties en op feestdagen. Bekijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het Archeon. 

Locatie

Locatie

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Routebeschrijving

Openingstijden

maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
10:00 - 17:00
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
10:00 - 17:00

Meldingen

Om je beter en persoonlijker te helpen, maakt Ticketveiling.nl gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Oeps, je hebt helaas geen internetverbinding.