Bij het Zuiderzeemuseum ontdek je alles over het dagelijkse leven van de vorige eeuw!

€ 32
€ 0
100%
Bieden.
 1. Maak een profiel aan en log in.
 2. Voer een bedrag in en klik op Bieden.
 3. Bevestig je bod.
Autobod.

Je hoeft de veiling niet tot het einde te volgen, je bod wordt automatisch geplaatst.

Je biedt maximaal 1 euro hoger dan de laatste bieder waardoor je mogelijk nog voordeliger uit bent dan je ingestelde bedrag.

 1. Maak een profiel aan en log in.
 2. Voer het bedrag in dat je maximaal wil bieden en klik op autobod.
 3. Er wordt automatisch 1 euro meer geboden dan het laatste bod tot je autobod is bereikt.
€ 5 administratiekosten

Geldig voor 2 personen.

Enkhuizen (Sluisweg 1, 1601MB).

Geldig t/m 29 oktober 2017.

Je ontvangt de voucher(s) direct na betalen per e-mail.

2 tickets voor het Zuiderzeemuseum (t.w.v. € 32).

Voor de prijs die je per voucher betaalt, kun je extra vouchers voor 2 personen bijkopen! Je betaalt maar 1 keer administratiekosten.
  • Het Zuiderzeemuseum bevindt zich in de top 10 beste musea van Nederland (Tripadvidor).

  • Ambachten krijgen dit jaar extra aandacht. Het is mogelijk een van de ambachtsweekenden te bezoeken.

  • Verschillende tentoonstellingen in het binnenmuseum te zien.

  • Bij ANWB in 2017 zilver in verkiezing Leukste uitje van Noord-Holland.

  • Honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan in het binnen- en buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.
  Beoordeling TripAdvisor.nl
  Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

  ''Fantastische stap terug in de tijd'' - George D
  September 2016 - ''Heel sfeervol en bezoekersgericht. Een echte aanrader.
  Gezellig met de smid en apotheker staan praten. Leuk ook de terugvaart naar het station.''


  Beoordeling  Zoover.nl 
  Cijfer 8,9

  ''Mooi oud Holland'' - Pieter
  23 oktober 2016 -'Het Zuiderzeemuseum vertelt het verhaal van de vroegere Zuiderzee, nu IJsselmeer, over de mensen die er woonden en werkten. En dat alles in een schitterend openluchtmuseum. Wanneer het buitenmuseum open is, zijn er oude ambachten te bekijken en kan je kijken naar een werkende visrokerij en een stoomwasserij. Het terrein is met veel zorg ingericht, mooi onderhouden en zeer afwisselend. De mensen die er werken zijn bijzonder aardig.'

  ''Een onvergetelijk leuke dag met Opa en de kids'' - Maaike Plummer
  17 september 2016 - ''De boottocht naar het museum is al een feest, daarna zelf roeien in een bootje en dan het mooie dorp daar achter de dijk, alles zag er zo autentiek mogelijk uit, hier is echt aan detail gedacht. Prachtig om de kinderen echt zelf te laten ervaren hoe het er vroeger aan toe ging! De boten en al wat met de Zee te maken heeft, en de huisje zo volledig mogelijk ingericht, de kinderen mochten de oude water pomp in de keuken proberen en hde schroef van Achimedes , heel educatief maar op een 'hands-on' manier en dat is nou net wat kids leuk vinden, het zelf mogen doen! Wij komen volgend jaar terug.''

  ''Heel leuk en leerzaam dagje uit!' - Judith
  17 augustus 2016 - ''Het museum is leuk voor alle leeftijden, door de manier waarop alles (huizen, inrichting, boten, werkplaatsen met enthousiaste vrijwilligers, etc.) getoond wordt. De twee filmpjes die wij gezien hebben, waren kort en toch heel informatief en beeldend. Knap gedaan! Fijn ook dat je als ouder ook kunt genieten van het museumbezoek en je niet alleen achter je kinderen aan holt. ;-) Mijn kinderen van 3 en 9 hebben met veel belangstelling naar de huizen etc gekeken en naar de tentoonstelling over de overstroming van 1916. Ook hebben ze meegedaan met de verschillende activiteiten: zoals verkleden en oud-Hollandse spelletjes. Het was echt een geslaagde dag voor ons alledrie, complimenten aan het museum! We hebben er een hele dag rond gelopen. O ja, leuk is ook de boottocht aan het begin en einde van het museumbezoek.''

   

  Lees meer
  In het Zuiderzeemuseum vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee.

  Buitenmuseum
  Wandel door de straten van het buitenmuseum en stap terug in de tijd! Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit dorpen en steden rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Loop over de klinkerstraatjes, bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. Maar bekijk daarnaast ook de hedendaagse designpresentaties die zijn geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Trek gekregen? Kom een vers gerookt visje eten bij de visrokererij of strijk neer bij café Hindeloopen en geniet van het prachtige uitzicht over het water.

  Binnenmuseum
  Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Verschillende tentoonstellingen tonen de collectie van het museum bezien vanuit het nu. Ga mee met de Reis rondom de Zuiderzee en ervaar zelf het leven aan de voormalige binnenzee. Je reis voert je van Enkhuizen over de Afsluitdijk langs de Waddeneilanden naar plekken in Friesland zoals Hindeloopen en Makkum, en weer terug naar Noord-Holland waar je Marken en Volendam bezoekt. Vergeet daarnaast niet in de Schepenhal de grote verzameling historische boten te bewonderen!

  Familiebelevenis
  Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum is een ware belevenis voor de hele familie: ontzettend leuk én heel leerzaam! Maak samen met je (klein)kind een klompbootje, speel Oudhollandse spelletjes, vaar een rondje mee op de veldschuit en schuif aan in de schoolbanken van toen. Of kom naar het geweldige waterdoepark voor de nodige waterpret en vaar bijvoorbeeld met één van de roeibootjes naar de voormalige Zuiderzee-eilanden om daar met een waterkanon te schieten of de vissen ‘uit de zee’ te hengelen. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.

  Handgemaakt
  Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Je ontdekt dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds waarde heeft. Steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen Doe-het-zelf paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Iedereen kan hier haar of zijn creativiteit en ambachtelijke vaardigheden ontdekken of verder ontplooien. Van april tot en met oktober is er elke maand een speciaal ambachtsweekeind.

  Kijk voor meer informatie op de website van het  Zuiderzeemuseum.
  Lees meer
  Parkeren P1: € 5
  • Je ontvangt de voucher(s) na betaling direct per e-mail.
  • De voucher(s) vind je ook in je profiel bij ‘Mijn veilingen’.
  • Je voucher is je entreebewijs van betaling. Print deze uit en neem hem mee.
  • Als hoogste bieder ben je verplicht de veiling af te nemen voor het geboden bedrag.
  • Annuleren is alleen mogelijk indien dit in de Algemene Voorwaarden staat vermeld.
  • Je hoeft van tevoren niet te reserveren. 
  • Kijk op de website van het Zuiderzeemuseum voor de actuele informatie en openingstijden.
  Biedgeschiedenis:
  Er zijn nog geen bieders
  Bekijk meer biedingen
  Deel deze leuke veiling: