Presale: tickets voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

  € 32
  € 0
  100%
  Bieden.
  1. Maak een profiel aan en log in.
  2. Voer een bedrag in en klik op Bieden.
  3. Bevestig je bod.
  Autobod.

  Je hoeft de veiling niet tot het einde te volgen, je bod wordt automatisch geplaatst.

  Je biedt maximaal 1 euro hoger dan de laatste bieder waardoor je mogelijk nog voordeliger uit bent dan je ingestelde bedrag.

  1. Maak een profiel aan en log in.
  2. Voer het bedrag in dat je maximaal wil bieden en klik op autobod.
  3. Er wordt automatisch 1 euro meer geboden dan het laatste bod tot je autobod is bereikt.
  € 5 administratiekosten

  Geldig voor 2 personen.

  Enkhuizen.

  Geldig van 30 maart t/m 28 oktober 2018.

  Je ontvangt de voucher(s) direct na betalen per e-mail.

  2-persoonsticket voor het Zuiderzeemuseum (t.w.v. € 32).

  Wanneer je de veiling wint, kun je met het winnende bod extra vouchers voor 2 personen bijkopen op de betaalpagina! Je betaalt hier dan maar 1 keer administratiekosten voor. Let op: zolang de voorraad strekt, met een maximum van 4 vouchers per veiling.
   • Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee.

   • Met historie, fotografie, streekdrachten, design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils. 

   • In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. 

   • Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee.

   • Het Zuiderzeemuseum heeft leuke en wisselende tentoonstellingen. 

   • De tickets zijn pas geldig vanaf 30 maart 2018, dan is ook het buitenmuseum geopend. 
   Beoordeling TripAdvisor.nl
   4,5 van de 5 sterren

   "Prachtige geschiedenis les" - Marcus_NL1234
   8 januari 2018 - "Met huisjes uit vele plaatsen rondom het IJsselmeer is het Zuiderzeemuseum een prachtige plek om te zien hoe het er vroeger uit zag en hoe het dagelijkse leven verliep. Met vele mensen in de dracht van toen waan je je echt even in een andere tijd. Heel leuk om rond te lopen, als je wilt neem dan de veerboot naar de ingang, dat is extra genieten!"

   "Leuk voor een familiedag!" - Sjoukje F
   20 oktober 2017 - "Van jong tot oud hebben we genoten van een dagje Zuiderzeemuseum. Met de boot naar het museum, lekker rondstruinen, overal even binnenkijken en activiteiten doen. Je kon touwen draaien, wassen op de ouderwetse manier, bootklompjes maken enz. Petje af voor alle vrijwilligers die hier meedraaien!"

   "Prachtig neergezette historische gebouwen" - Asjo2016

   19 oktober 2017 - "Een lust voor het oog en ook voor de maag: de geschiedenis gaat leven als je door de kleine straatjes en over de bruggetjes loopt, de oude huisjes binnenloopt en de handwerklieden aan het werk ziet. Op sommige locaties worden etenswaren ter plekke bereid en kun je "oude" etenswaren proeven ( Jan-in-de-zak, gerookte haring). Soms moet je daar iets voor betalen. Overigens: er zijn voldoende plaatsen waar je "gewoon" wat lekkers kunt eten of drinken. 
   Als je wilt en het weer laat het toe, want ik heb het steeds over het buitenmuseum, kun je hier uren dwalen, kijken en praten met de vele vrijwilligers.
   Geschikt voor alle leeftijden door de vele verschillende kijk- en doeactiviteiten. het buitenmuseum is in ieder geval dit jaar nog open t/m 29 oktober; het binnenmuseum blijft open."


   Kijk voor alle reviews op de website van TripAdvisor.
   Lees meer

   Verhaal van een rijke cultuur


   In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

   Binnenmuseum


   Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Met historie, fotografie, streekdrachten, design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils. Nieuwsgierig? Bekijk welke tentoonstellingen je op dit moment kunt bezoeken.

   Buitenmuseum


   In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij.

   Bereikbaarheid


   Het Zuiderzeemuseum is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het museum door rond Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan de trein naar het station van Enkhuizen. Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het Zuiderzeemuseum. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven. Stippel je volledige route uit op de website van 9292

   Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum
   Lees meer
   • Je ontvangt de voucher(s) na betaling direct per e-mail.
   • De voucher(s) vind je ook in je profiel bij ‘Mijn veilingen’.
   • Je voucher is je entreebewijs. Print deze uit en neem hem mee.
   • Als hoogste bieder ben je verplicht de veiling af te nemen voor het geboden bedrag.
   • Annuleren van deze veiling is niet mogelijk. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.
   • Kijk op de website het Zuiderzeemuseum voor de actuele informatie en de openingstijden.
   Biedgeschiedenis:
   Er zijn nog geen bieders
   Bekijk meer biedingen