Ticketveiling.nl

  2 tickets voor het Zuiderzeemuseum!

  € 32
  € 0
  100%
  € 5 administratiekosten

  Geldig voor 2 personen.

  Enkhuizen (Sluisweg 1, 1601 MM).

  Geldig van 30 maart t/m 27 oktober 2019.

  Je ontvangt de voucher(s) direct na betalen per e-mail.

  2 entreetickets voor het Zuiderzeemuseum, ter waarde van € 32 in Enkhuizen.

  Voor de prijs die je per ticket betaalt, kun je extra tickets bijkopen! Super voordelig, je betaalt namelijk maar eenmalig €5 administratiekosten. Zolang de voorraad strekt, is het mogelijk om maximaal 4 tickets bij te kopen.
   • Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee!

   • Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnenmuseum en buitenmuseum.

   • Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee!

   • In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied.

   • Gezellig een dagje cultuur snuiven.

   • Betaald parkeren.
   Beoordeling TripAdvisor.nl
   4,5 van de 5 sterren

   ''Elke keer weer een succes'' - suave1980
   14 december 2018 - ''Altijd leuk om hier met de kinderen rond te lopen ook met minder weer. Het verveelt nooit. En het wordt met de jaren alleen maar mooier. Ik blijf de boottocht altijd leuk vinden. Misschien zelfs meer dan de kinderen.''

   ''Wat een leuk museum voor jong en oud!'' - 924sylvia
   8 november 2018 - ''Tijd te kort kwamen we. Mijn kleindochter van 9 en ik samen op stap. Van A tot Z alles zo leuk! Het varen, zoveel ingerichte huisjes met de sferen van vroeger, het schooltje, de Poppenkast, de kerk, het voorlezen, het ouderwetse buitenspeelgoed, de verkleedkleren. Het houten klompje beschilderen. Maar vooral, die is er elke Herfstvakantie, de Nostalgische kermis, helemaal super. Er was zoveel te zien en te doen, we waren er vroeg en zijn tot het eind gebleven, maar het binnenmuseum moet een andere keer maar, daar was geen tijd meer voor. Echt een kindvriendelijk museum!''

   ''Een erg leuk museum waar met passie gewerkt wordt'' - rhaakma
   5 november 2018 - ''Waren met de kleinkinderen in het buitenmuseum. Erg genoten, mede door de inzet van de vele vrijwilligers die er iets leuks van maakten. Toevallig troffen we het met de oud-hollandse kermis. Voor iedereen genieten en erg leerzaam. Gaan zeker nog wel een keer.''

   Kijk voor alle reviews op de website van TripAdvisor.
   Lees meer

   Zuiderzeemuseum

   Bezoek het Zuiderzeemuseum en ontdek hoe het dagelijkse leven was voordat voordat de Afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte.  Bewonder de kerk, woningen, winkels, straten en haven van toen.  Ontdek verder ook de verzameling moderne en hedendaagse uitingen van kunst en cultuur die samenhangen met de rijke tradities uit het Zuiderzeegebied. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van deze omgeving.

   Verhaal van een rijke cultuur

   In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

   Binnenmuseum

   Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Met historie, fotografie, streekdrachten, design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils. Nieuwsgierig? Bekijk welke tentoonstellingen je op dit moment kunt bezoeken.

   Buitenmuseum

   In het buitenmuseum staan authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij. 

   Bereikbaarheid

   Het Zuiderzeemuseum is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het museum door rond Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Reis je met het openbaar vervoer? Neem dan de trein naar het station van Enkhuizen. Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het Zuiderzeemuseum. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven. Stippel je volledige route uit op de website van 9292

   Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum

   Lees meer
   • Je ontvangt de voucher(s) na betaling direct per e-mail.
   • De voucher(s) vind je ook in je profiel bij ‘Mijn veilingen’.
   • Je voucher is je entreebewijs. Print deze uit en neem hem mee.
   • Reserveren is niet nodig. Check wel de website van het Zuiderzeemuseum voor reguliere openingstijden.
   • Als hoogste bieder ben je verplicht de veiling af te nemen voor het geboden bedrag.
   • Herroepen van deze veiling is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van de voucher. De voucher dient ongebruikt te zijn. Lees meer informatie in de algemene voorwaarden.
   Biedgeschiedenis:
   Er zijn nog geen bieders
   Bekijk meer biedingen