Ticketveiling.nl

Goedkoopste dagjes uit Klantenbeoordeling 8.1 Miljoenen bezoekers gingen je voor

Blogpost | Roy 

Vrolijk kerstfeest!

Een heerlijk budget kerstdiner organiseren in 6 stappenHet organiseren van een budget kerstdiner is niet altijd even gemakkelijk. Het kan soms veel tijd, geld en planning vereisen. Wij van Ticketveiling.nl willen je hier graag een hart onder de riem steken en helpen jou om een onvergetelijk lekker kerstdiner voor een laag budget op tafel te zetten! Vraag je je af hoe? Lees dan snel verder.

 
plopsaland de Panne is een onwijs populair park met vele attracties en met al jouw studio 100 figuren

  1    De planning is de sleutel(2-3 weken van te voren)
In de eerste plaats is de planning het belangrijkste bij het organiseren van een budget kerstdiner. Wanneer je dit duidelijk hebt gemaakt, heb je al een hele grote stap gezet. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: wie ga ik uitnodigen? Heb ik voldoende benodigdheden in huis (zoals borden, bestek, glazen, stoelen, etc.)? Welke dag plan ik het kerstdiner in? Vervolgens maak je een lijst met de mensen die je wilt uitnodigen en stuur je hen een uitnodiging. Daarna ga je na of de gasten dieetvoorschriften of allergieën hebben, zodat je hier rekening mee kan houden. Als de gastenlijst klaar is, het aantal personen duidelijk en iedereen heeft zijn dieetvoorschriften en allergieën doorgegeven kan je verder naar de volgende stap, namelijk de planning van het eten.


Plopsaqua de Panne voor het hele gezin. Prachtig waterpark
  2    Wat gaan we eten bij het budget kerstdiner?

(2 weken van te voren)
Nadat de planning is gemaakt, is het tijd om de juiste recepten uit te kiezen. Niet alleen gaan we opzoek naar de lekkerste gerechten, maar ook goedkope gerechten om het beste budget kerstmenu op tafel te zetten. Let op de allergieën en dieetvoorschriften bij het uitkiezen van je budget kerstdiner menu. Om je een handje op weg te helpen hebben we Pinterest bord opgesteld met daarin allerlei budget kerstdiner recepten. Wanneer je het kerstmenu hebt samengesteld, is het handig om een draaiboek te maken om zo het koken het beste te plannen. Hoe beter dit is gepland, hoe minder stress je hebt en hoe leuker het wordt!

TIP: Kies een ovengerecht als hoofdgerecht, zo hou je meer tijd over voor de rest!

Plopsaland Indoor Hasselt voor het hele gezin. Achtbaan met kinderen
  3    De boodschappen voor het kerstdiner

(1 week van te voren)
Nadat de gasten zijn uitgenodigd en het menu voor het kerstdiner is samengesteld, gaan we over tot actie. Het is immers al een week voor het kerstdiner. Stel een kookschema en boodschappenlijstje op. Vervolgens ga je naar de supermarkt en koop je alle houdbare ingrediënten en drankjes. Bestel alle verse ingrediënten, zodat je deze later kunt afhalen zonder het risico lopen om de plank mis te slaan. Zorg voor voldoende ruimte in je koelkast of vriezer! Het organiseren van het kerstdiner is in de goede banen, nog even en jij hebt een knaller van een kerstdiner georganiseerd.


Plopsa Indoor Coevorden
  4    De aankleding voor jouw budget kerstdiner
 

(1 week van te voren)
Vervolgens bepaal je de aankleding van jouw geweldige budget kerstdiner. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: waar gaan de gasten zitten? Wie gaat waar zitten? Misschien heb je een speciale hoek of tafel ingericht voor de kinderen en zitten de ouderen ergens anders. Hoe kleed ik de tafel aan? Check even hoeveel ruimte je hebt voor versiering. Zet de borden alvast op de tafel en kijk dan hoeveel ruimte er over is voor kaarsen of andere versieringsstukken. Een leuk tafelkleed in de kerstsferen doet al wonderen! Voor inspiratie voor de kersttafel kan je hier kijken. Zorg ook alvast dat je de kerstmuziek selecteert. Heb je Spotify? Dan kan je ook deze lijst aanzetten. Let wel op, als je geen account hebt krijg je reclames tussendoor.


De bulderende rivier in Holiday Park Plopsaland
  5    Klaarmaken voor het budget kerstdiner
 

(2-3 dagen van te voren)
Zorg dat je alle bestellingen die je hebt gemaakt voor je kerstmenu afhaalt. Koop nog de laatste producten in die je nodig hebt. Begin alvast met het klaarmaken van dingen, zoals sausen, dressings, of andere producten die langer houdbaar zijn. Dit bespaart weer tijd en stress in de keuken op de dag zelf! Zorg dat er voldoende drankjes in de koelkast staan voor het kerstdiner. Maak het huis netjes en zorg ervoor dat iedereen in het huis ook zorgt dat het netjes blijft. Maak ook ruimte op de kapstok, zodat de gasten hier hun jas gemakkelijk kwijt kunnen.

 


Plopsaland Coo blij kind bij fontein
  6    It's showtime!

(De dag van het kerstdiner)
Bereid zoveel mogelijk gerechten voor wat je voor kan bereiden. Zet de tafels en stoelen op de juiste plek en bekleed deze, zoals jij heb uitgedacht. Dek de tafel met borden, glazen en bestek. Zorg ervoor dat je de muziek klaar hebt gezet en aangesloten op een speaker of bluetooth boxje. Onthaal de gasten en zorg ervoor dat je vooral geniet! Het is leuk om een geweldig kerstdiner op tafel te zetten en de gasten te zien genieten. Als je hulp nodig hebt, aarzel niet en vraag de gasten om wat hulp, het kerstdiner brengt mensen bijeen. Vrolijk kerstfeest!
 

Met behulp van deze budget lifestyle tips kan je optimaal genieten van het leven voor een zo laag mogelijke prijs. Bekijk de blogomgeving voor nog meer budget lifestyle tips door op de knop hieronder te klikken.

Budget lifestyle tips