Ticketveiling.nl

Blogpost | Bas

5x tips om tóch een leuke Koningsdag te hebben!Koningsdag is voor iedereen een dag om naartoe te leven. Helaas gaat het dit jaar door het coronavirus even anders dan anders. Waar je normaal gesproken elkaar vastpakt en begroet, zit je nu thuis in quarantaine zonder de belevenis die je normaal gesproken zou hebben van deze feestdag. Juist daarom is het belangrijk om er toch een leuke en geslaagde dag van te maken. Wij hebben daarom 5 tips zodat je toch nog een onvergetelijk dag in het vooruitzicht hebt!

 

plopsaland de Panne is een onwijs populair park met vele attracties en met al jouw studio 100 figuren

  1    Maak je eigen Koningsspelen!Maak er een Woningsdag van en houd de Koningsspelen in eigen tuin! Normaal gesproken vinden de spelen plaats in heel Nederland en worden er verschillende sportieve spellen gespeeld. Maar hoe doe je dit nou precies? Een aantal spellen zijn: De Koninklijke Wintersport, Paleisalarm en Paparazzi. Bij het spel ‘’De Koninklijke Wintersport’’ is het de bedoeling dat je beide voeten in een schoenendoos plaats en in beide handen een stok neemt. Probeer op deze manier een parcours af te leggen en degene die het snelste is wint! Het volgende spel heet ‘’Paleisalarm’’. Hierbij span je een rode draad door de hele tuin en is het de bedoeling dat je van de ene kant naar de andere kant probeert te komen zonder het draad aan te raken. Raak je het rode draad toch aan, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen! Het spel paparazzi is bij de meeste mensen wel bekend. Het is hierbij de bedoeling dat je ongezien dichterbij komt (Anna-Maria koekoek). Dankzij deze spellen is het tijdens deze barre omstandigheden toch nog leuk!


Plopsaqua de Panne voor het hele gezin. Prachtig waterpark
  2    Bak een Koninklijke taart of cupcakes

Om toch nog een beetje te kunnen genieten van Koningsdag, kan je je eigen koninklijke taart bakken!
Zoek op internet het recept van jouw favoriete taart en versier deze zo koninklijk mogelijk!  Denk hierbij aan rood, wit en blauw marsepein, oranje kaarsjes, gouden details en mooie sierletters. Want wat is er nou feestelijker dan een echte oranje-taart! Je kan deze taart met 2 personen bakken en dus ook versieren. Zo kan je je eigen deel van de taart versieren zoals je dat wil. Zorg er wel voor dat je alles netjes opruimt. Je kan namelijk pas echt genieten als alles weer schoon is.  

Bekijk keukengerei


Plopsaqua de Panne voor het hele gezin. Prachtig waterpark
  3    Organiseer een spelletjesmiddag

Word jij koning of koningin sjoelen? Haal alle oude spelletjes maar uit de kast! Want dit is de uitgelezen kans om weer eens een ouderwetse spelletjes dag te houden. Degene die de meeste spelletjes wint van de hele dag, is de koning of koningin der spellen! Een aantal leuke spellen zijn: Sjoelen, Ganzenborden, Mens erger je nieten, Monopoly en Party en Co. Deze spellen zijn met meerdere mensen te spelen en brengen de grootste lol. Door een soort competitie op te stellen, heb je aan het einde van de dag een scoren van gewonnen spellen waardoor je weet wie er heeft gewonnen en dus de koning of koningin is!  


Plopsa Indoor Coevorden
  4    Houd een mini kids-festival
 

Aangezien alle festivals zijn afgelast, is een eigen mini kids-festival natuurlijk super leuk! Wat houdt een mini kids-festival precies in? Een mini kids-festival is een mini festival die je gewoon thuis kan houden. Tijdens dit mini festival wordt de beste muziek voor kids gedraaid en staan er lekkere hapjes en drankjes klaar. Ook is er speciaal een plek gemaakt waar de kids kunnen dansen op de muziek die ze hebben aangevraagd bij DJ-Spotify. Je zou als extra onderdeel een speaker kunnen aansluiten zodat je nog meer een festival gevoel krijgt.


De bulderende rivier in Holiday Park Plopsaland
  5    Schilder elkaar na!

Wie wordt de nieuwe van Gogh? Schilder elkaar zo koninklijk mogelijk na! Dit kan op een echt schilderdoek of gewoon op papier. Door tegenover elkaar te zitten en elkaar als model te nemen, kan je elkaar naschilderen en zelf extra elementen erbij schilderen. Denk hierbij aan een kroon, De Nederlandse vlag en snorretjes. Hier komen vaak de leukste resultaten uit! Laat de resultaten beoordelen door de jury (ouders of opa en oma) om erachter te komen wie er gewonnen heeft.


Wij wensen jullie een hele fijne Koningsdag toe. Geniet lekker van en met elkaar en probeer er iets positiefs van te maken!
Maar bovenal: let op elkaar. Gezondheid boven alles.