Ticketveiling.nl

Goedkoopste dagjes uit Klantenbeoordeling 4.3 van 5.0 Miljoenen bezoekers gingen je voor

Blogpost | Roy 

5 voordelen van stoom afblazen in de saunaAaaah dat heerlijke gevoel wanneer je uit een sauna komt en jezelf onderdompelt in het afkoelende water van het zwembassin. De sauna is een oord waar je écht tot rust kan komen en jezelf even lekker kan laten verwennen. Een saunabezoek heeft naast dat het gewoon heel fijn is, vele andere voordelen. Vraag jij je af welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder en ontdek de vele voordelen dat een bezoek aan de sauna biedt.

Waterpret in Duinrell
  1    Verbetert de stressbestendigheid

Last van deadlines en drukte op de werkvloer? Een saunabezoek helpt je beter om te gaan met deze stress en je daadwerkelijk beter te voelen. Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe dan? Zweeds onderzoek heeft aangetoond dat het stofje serotonine in je bloed toeneemt wanneer je regelmatig de sauna bezoekt. Serotonine is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt. Doordat deze stof vrijkomt in de hersenen ben je gelukkiger en minder gestrest.


Tikibad in Duinrell
  2    Goed voor de weerstand

Een bezoek aan de sauna kan je helpen om je gezondheid te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat de sauna niet alleen je immuunsysteem verbetert, maar ook de bloedsomloop stimuleert. Je lichaam reageert hevig op de temperatuurverschillen van een warme sauna naar een koud bad en begint met het aanmaken van antistoffen. Door het geregeld bezoeken van een sauna beschermt dit je beter tegen de verkoudheid. Dit kan ook worden behaald door elke dag een koude douche te nemen.


Gezin in Duinrell
  3    Een stralende huid

Je stapt de sauna in en je denkt: pfff wat een hitte! Niet alleen je hersenen denken dat, maar je lichaam ook. Een natuurlijke reactie van je lichaam is om ervoor te zorgen dat het lichaam afkoelt. Het gevolg hiervan is dat je poriën open gaan staan en je begint met zweten. Dat zweet zorgt er niet alleen voor dat je lichaam afkoelt, maar ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Uit onderzoek is gebleken dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar dat het ook nog eens gezond is voor je huid!


Duingalow in Duinrell
  4    Schoont de longen op
 

Een saunabezoek vermindert de verstoppingen in de longen en zorgt voor meer ademvolume. Een bezoek aan de sauna helpt dus de longen te verschonen. Naast het verschonen van de longen zorgt het er ook voor dat de longen grotere ademteugen kan halen, het maximale volume van de longen verbeterd. Uit een onderzoek met twaalf patiënten die last hebben van een obstructieve longziekte, wie gebruik maakte van de sauna als onderdeel van het revalidatieprogramma, is gebleken dat het de longfunctie verbeterde. Regelmatig de sauna bezoeken kan de incidentie van acute luchtweginfecties verminderen.


Eten met twee personen
  5    Geweldig sociaal uitje
 

Naast dat de sauna vele gezonde lichamelijke voordelen heeft, is het ook nog eens een goede en leuke manier om mensen te ontmoeten. Mensen die de sauna bezoeken staan vaak open voor een gesprek. Een gezegde in Finland luidt dan ook: “Wil je mensen ontmoeten, dan moet je naar de sauna”. Het is bewezen dat sociale contacten verslavingsgevoeligheid kan verminderen en een zeer positieve invloed hebben op het leven. Dus waar wacht je nog op? Bezoek de sauna en ervaar de vele voordelen die een saunabezoek te bieden heeft.


Voordeel 6

Koop je voucher bij Ticketveiling.nl met hoge kortingen!

Gun jezelf of ga samen met iemand een dagje wellness voor 2. Kijk voor alle sauna aanbiedingen, wellness arrangementen met overnachting en beauty arrangementen op onze site. Naar de sauna met korting? Waar wacht je nog op!

Bekijk de sauna & wellnessveilingen