Ticketveiling.nl

Goedkoopste dagjes uit Klantenbeoordeling 4.3 van 5.0 Miljoenen bezoekers gingen je voor
  
 
 

Blogpost | Roy 

5 tips om ‘gezond’ uit eten te gaan!Uit eten gaan is natuurlijk heerlijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je vandaag weer eens in huis moet halen voor het avondeten. Het eten dat iemand anders voor je maakt smaakt altijd beter, zeker in combinatie met de sfeer van een leuk restaurant. Maar doordat het zo lekker en gemakkelijk is, eet je vaak te veel en ongezond. Dus hoe kan je lekker uit eten gaan zonder ongezond bezig te zijn? Hieronder lees je een aantal tips om zo gezond mogelijk uit eten te gaan.

abba-the-show-gezichten
  1    Bereid je voor op het restaurantbezoek

Bekijk van tevoren even de menukaart van het restaurant waar je van plan bent te gaan eten. Zo kan je op je eigen gemak de kaart bekijken en een bewuste keuze maken. Probeer vast te houden aan je keuze en laat je niet verlijden door wat andere bestellen. Je hebt in alle rust de eerste keuze kunnen maken en je eerste ingeving is vaak het beste!abba-the-show-paars-groen
  2    Pas op met alcohol!

Een lekker glas wijn of een lekker biertje bij de maaltijd is bij het uit eten gaan bijna niet weg te denken. Het is ook een gezelligheidsdingetje waar je mee proost. Echter is alcohol vaak slechter dan het eten zelf. Bestel een karaf (kraan)water en bestel je alcoholische drankje pas bij het hoofdgerecht. Neem jezelf voor om het bij één hooguit twee alcoholische drankjes te houden. Zo minimaliseer je de ongezonde impact van het alcohol tijdens restaurantbezoek. 


abba-the-show-zingen
  3    Doggybags

 Je bent lekker aan het genieten van het heerlijke eten in het restaurant. Je hebt al een voorgerecht gegeten en bezig met het hoofdgerecht. Je zit eigenlijk al vol, maar het is zo lekker! Dit zou zonde zijn om te laten liggen. Wees niet bang om te vragen of het restaurant de rest in een doggybag kan doen, zodat je het mee naar huis kunt nemen. Zo voorkom je dat je meer eet dan je nodig hebt en kan je de volgende dag ook nog eens genieten van dat heerlijke eten.


abba-the-show-concert
  4    Probeer de verleiding te weerstaan

Dat mandje vol met brood en een bakje kruidenboter ernaast. Dat is natuurlijk heerlijk om weg te snacken voordat de échte maaltijd op tafel komt. Echter zit dit brood vol met calorieën die je beter kan opsparen voor de maaltijd zelf. Vervang het brood liever door olijven. Probeer de verleiding te weerstaan en spaar jezelf voor het lekkere eten. Dit zijn vaak voedzamere calorieën dan het stokbroodje kruidenboter. Creëer je eigen win-win situatie door het brood te laten staan en voor het lekkere eten te gaan. 


abba-the-show-zwaaien
  5    Lessing the salad dressing
 

Lekker die salade met dressing, maar let op! Vaak zit er te veel dressing in de salade. Je denkt gezond bezig te zijn, maar eigenlijk zit er zo veel dressing op dat het niet meer gezond te noemen valt. Vraag de ober om de dressing apart naast de salade te serveren. Zo kan je zelf bepalen hoeveel dressing je erin wilt en kan je het gezond houden.


Natuurlijk is uit eten gaan een avondje uit waarbij je lekker moet genieten. Je mag wel een keertje zondigen en genieten van het leven. Met de bovenstaande tips kan je op een gezondere manier uit eten gaan. Maar vergeet vooral niet te genieten! Bekijk hier de veilingen voor een heerlijk avondje uit:
Bekijk veilingen